Наематели на общински жилища, които нарушават обществения ред, да бъдат санкционирани с прекратяване на наемния договор. Това предлагат общинските съветници Искрен Веселинов и Стефан Бучаков от ВМРО. Те настояват още за налагане на 3-годишен „карантинен период“, през който такива хора да нямат право на ново настаняване в общински квартири.
Веселинов и Бучаков обясняват, че искат такива поправки в Наредба 6, за да бъдат защитени правата на русенци, които живеят в близост до общински къщи, чиито квартиранти са предимно от малцинствата. Гражданите редовно се оплакват, че съседите им въобще не се съобразяват с нищо и по всяко време на денонощието ги тормозят със силна музика и глъч. Дори предупредителните протоколи от полицията нямат ефект, а нерядко общинските наематели си позволяват да заплашват или да отмъщават на тези, които са се оплакали от тях.
Съветниците от ВМРО смятат, че премахването на подобни къщи по ул. „Плиска“ е унищожило някои места на напрежение, но не е универсално решение.
В момента в Наредба 6 има текст, който предвижда прекратяване на наемните отношения при „нарушаване на добрите нрави“. Бучаков и Веселинов обаче смятат, че той е много общ и на практика не се използва. Затова те предлагат към него да се добави основанието „нарушаване на обществения ред“.