Хю Лори, спечелил световна известност с ролята си на д-р Хаус в едноименния сериал, замразява за неопределено време актьорската си кариера.

В последно време актьорът се изявява като изпълнител на блус. Очевидно това му харесва и сега той е решил да се посвети изцяло на музикалната си кариера. До момента Лори има издадени два албума, като последният "Didn`t it rain" /"Не валя ли?"/ се разпродаде в едномилионен тираж.

"Нищо не може да се сравни като усещане с концерта на живо. Не зарязвам окончателно актьорската си кариера, но мисля за известно време да се отдам изцяло на музиката. Обичам блус - и да слушам, и да го изпълнявам. Неизразимо радостен съм, че и публиката харесва моите изпълнения", коментира британецът.

"Най-новият ми проект е свързан с Втори канал на ВВС, по който ежедневно ще изпълняваме блус с моята банда Copper Bottom /"Дъното на казана"/. Ще представяме парчета на световни музиканти, оказали върху мен най-силно влияние, както и наши композиции", разкрива д-р Хаус, за когото малцина знаят, че навремето си е изкарвал хляба като пианист.

"Моето щастливо число е "6". Затова смятам да запиша общо 6 албума, след което да се откажа и отново се върна към киното", казва Лори, който обаче ще замрази актьорската си кариера едва след януари 2014 г. Тогава са снимките на научно-фантастичния филм "Tomorrowland" /"Утрешната Земя"/, в който британецът играе главната роля.