„Дунав 8806“ спечели купа „Русчук“ с 3 много хубави победи. След края на турнира старши треньорът Георги Божков даде специално интервю за читателите на „Утро“.

- Г-н Божков, какви са изводите от двубоите с „Цървена звезда“, „Нефтохимик“ и „Шепши“ /Сфънту Георге/?
- Срещнахме се с 3 много силни и различни тима. „Шепши“ е голяма класа, „Звезда“ показа най-агресивната защита, „Нефтохимик“ е отбор, който не пристигна в Русе с пълен състав, но никога не се предава. Хубавото е, че успяхме да се адаптираме към стила на всеки един от тях и да наложим своята игра. Доволен съм от действията в атака - в трите мача вкарахме над 80 точки, а в последния постигнахме 100 срещу изключително силния тим на „Шепши“. Истината е, че ни чака страшно много работа по отношение на защитата и синхрона в нея. Спечелихме този турнир, защото бяхме най-поготвеният отбор. Имахме обаче и домакинското предимство, затова и не бива да летим в облаците. Аз не се заблуждавам, че сме достигнали някакъв кой знае какъв връх.
- Какви са впечатленията ви от чужденките?
- Чистата статистика показва, че Тиа Люис приключи с най-добър коефициент за полезна работа от всички баскетболистки в турнира. Аз очаквах, че ще й трябва време да разгърне качествата си, но Тиа направи добри мачове и сега. Базовата игра, която показа, ми дава основание да смятам, че тепърва ще разгръща потенциала си и ще навлиза в още по-добра форма. Шанте Еванс грабна публиката с атрактивен баскетбол. Тя е биткаджийка!
- Швейцарката Каролин Тюрен като че ли остана в сянка на фона с Люис и Еванс?
- От седмица Каролин е в някаква миникриза и бързо трябва да излезе от това състояние. Тя се нуждае от време за приспособяване. Забележете обаче, че приключи турнира с най-много асистенции! Каролин е добър защитник, освен това е и много дисциплинирана и се опитва да играе по начина, по който искам.
- Все говорим за чужденките, а забравихме българките...
- Точно. Затова искам да отбележа страхотната игра на Радостина Димитрова. Нея просто нямаше кой да я спре в мача с румънките. Радостина имаше невероятен ден. Освен това играе така, както искам да играе.
- Потвърдихте ли участие на турнира за купата на Димитровград?
- Да. Този турнир ще е последната ни проверка преди първенството. Иска ми да се уредим поне още една контрола, по възможност с някой румънски отбор.