Нов бизнес хотел ще бъде открит след около месец на булевард „България“, в близост до Дунав мост, научи „Утро“. Тризвездният „Теодора палас“ се изгражда от русенската фирма „Медиком“ с идеята да предложи всички удобства за провеждане на бизнес конференции и форуми, както и удобен пристан за пристигащите по работа в Русе делови хора от двете страни на реката.
Хотелът ще има две конферентни зали, по-голямата от които със 150 места, ресторант за 200 човека и лятна градина за още 150 души плюс голям паркинг. Управител на комплекса ще бъде Велина Цекова, която има солиден опит от „Бистра и Галина“.
„Медиком“ е фирма с дългогодишна успешна работа в търговията като дистрибутор на някои от най-големите фирми от региона, със складови бази в Русе, Велико Търново и Разград. От 2007 г. навлиза и в строителния бранш, като изпълнява поръчки за промишлени обекти. В момента „Медиком“ възстановява цеха за смоли на „Оргахим“ и участва в консорциума за изграждане на „Канев Център“ в Русенския университет. Според Диян Василев, един от двамата съдружници в дружеството, новият хотел ще разчита до голяма степен на създадените връзки с множество компании от региона, до които доста хора постоянно пътуват по бизнес. За всички фирми от Индустриалния парк и КТМ хотелът ще предложи удобна алтернатива за настаняване на техни делови гости, на които няма да се налага да пътуват до центъра на града.