От името на групата на ГЕРБ тази седмица ще поискаме в дневния ред за предстоящата седмица да бъдат внесени две наши предложения: оставката на Михаил Миков и вотът на недоверие, който не се състоя в четвъртък. Готови сме за тези дебати и ще настояваме да се проведат, каза вчера депутатката от ГЕРБ Светлана Ангелова.
Народните представители от ГЕРБ ще влязат в пленарна зала, а най-вероятно и ще се регистрират, за да участват в парламентарните дебати. Освен това след като завърналите се от Брюксел народни избраници от „Атака“ ще са на линия, от бойкота на регистрацията няма да има и нужда, допълни Ангелова.
„Ние всички бяхме в парламента, изпълняваме си задълженията и сме на работа. Не се регистрирахме, защото това беше нашият начин да покажем, че управляващите са зависими от „Атака“, обясни депутатката парламентарната тактика на ГЕРБ. И призна, че управляващи и опозиция си играят на котка и мишка и се надхитряват с процедури.
Според нея дните преминават в задявки и обиди, но по този начин парламентът не може да работи пълноценно и единственият изход от ситуацията е това Народно събрание да се разпусне.
„Парламентарните комисии заседават при почти нулев дневен ред. Министерски съвет почти не внася законопроекти, а когато депутати внесат такива, става ясно при разискванията, че те не са съгласувани с министерствата. Над 100 са вече питанията, на които министрите трябва да отговорят в петъчните дни за парламентарен контрол. Има въпроси, които сме задали Нунев, Атанасова и аз - включително за пенсионната система и облекченията за млади семейства с ипотечни кредити, но така и не им идва редът“, каза Ангелова.