Служители на Националната океанска и атмосферна администрация NOAA публикуваха доклад, в който представят "убедителни доказателства за водни хуманоиди", което потвърждава съществуването на русалките.
Експерти от агенцията доказват, че жените с опашка на риба, чиито първи изображения са се появили на скални рисунки в края на каменната ера, съществува в реалния свят и живеят в почти всички океани на Земята.
Неотдавна по Animal Planet бе излъчен специален филм за русалките, който също доказва тяхното съществуване.
Санди Никсън, говорител на NOAA, в интервю за седмичника World о News, разказва за срещата на близо 65 експерти, посветили се на изучаването на русалките, в Таити. Всички те са искали подробно да изучат всички сведения за тези мистериозни обитатели на морските дълбини . В хода на проучването си те са стигнали до извода, че хибрид между човек и риба действително живее сред нас.
Според експертите по-голямата част от русалките обикновено живеят в топлите води на Средиземно море и Карибите. Те се наблюдават и в Тихия океан, и във водите на Южния Атлантик.
Според данни на WWN , правителството на САЩ наскоро е заловило и поставило в аквариума седем русалки, които в момента изучава. Президентът Обама лично е видял опашатите красавици и е останал изумен от гледката.
Приказни героини като русалки през вековете са много популярни в изкуството и литературата. Момиченцата, които са мечтали да изглеждат като малката русалка на Андерсън, пораствайки, дори отварят специални училища . Един от най-популярните училища от този тип Phillipine Mermaid Swimming Academy, която се намира в Манила.