До трима чужденци извън Европейския съюз ще могат да присъстват в тимовия лист на всеки отбор от "А" група от следващия сезон, реши Изпълкома към БФС на днешното си редовно заседание.

Президентът на родната федерация Борислав Михайлов разкри, че по тази тема е имало сериозни разногласия по време на заседанието, като представителите на Лудогорец, Литекс, Ботев и Славия са искали да използват повече чужденци, но той е бил непреклонен. Отборите от елита ще имат право да картотекират по 5 чужденци извън ЕС, но само трима от тях могат да присъстват в тимовия лист за даден мач.

Другата интересна новина от заседанието на Изпълкома е, че на мястото на досегашната Елитна група до 19 години ще бъде сформирана група U21. Тя ще бъде огледална на "А" група, като в нея отборите ще могат да използват допълнително трима играчи до 23 години и трима играчи без ограничение във възрастта. Тя ще бъде задължителна за тимовете от елита, а по желание отборите могат да поддържат и U19 отбор, но там групите ще бъдат на регионален принцип.