Баскетболистките на „Дунав 8806“ спечелиха първия трофей през новия сезон, връчен им от кмета на Русе Пламен Стоилов. В последния и най-важен мач, селекцията на старши треньора Георги Божков прекърши със 100:84 солидния румънски тим „Шепши“ /Сфънту Георге/ и така прегърна купа „Русчук“. В първия мач от програмата на турнира „сините феи“ разбиха сръбския гранд „Цървена звезда“ с 91:66, а във втория поставиха на колене и вечния си съперник у нас - „Нефтохимик“ / 81:68/.
Румънките завършиха втори след победи срещу „Нефтохимик“ и „Цървена звезда“, а „Нефтохимик“ финишира трети след утешителен успех срещу „Звезда“.
Отделните части в мача на дунавки с „Шепши“ приключиха при 29:28, 25:15, 24:26, 22:15/, а две от състезателките на „Дунав 8806“ напълниха сърцата на публиката.
Едната от тях - Шанте Еванс, даде заявка да е най-добрата чужденка, играла някога за русенския отбор. Тя се открои с букет от разнолики качества, с каквито блестяха нейните предшественички и сънароднички - борбата й под коша напомняше за Ейдриен Джонсън, в импровизацията, характера и спортния интелект ни подсещаше за Латаша Байърс, стрелбата й от всякаква дистанция бе като марковите доскоро изпълнения на Аманда Джонсън. С тази комплексна визитка Шанте се очертава като новото бляскаво украшение на „Дунав 8806“ и българското първенство.
Изключителен мач изигра и Радостина Димитрова. Прибавила ново самочувствие, Радостина показа силен характер в моментите, когато трябваше да започва и да завършва атаките. На моменти действаше солово, но рискът й бе премерен и украсен с чудесна стрелба от всякаква дистанция. Да го кажем така - само след няколко месеца от идването си в Русе тя изглеждаше „пораснала“ поне с още една класа.
Голям напредък се видя и в играта на Цветомира Шаренкапова-Цуми. Видимо укрепнала като физика, Цуми не се страхуваше да влиза в тежки битки под коша и да поема отговорност при стрелбата, а за старанието си в отбрана заслужава едно голямо „браво“.
Приличен двубой записа и Тиа Люис. Тя направи 11 борби /Шанте е с 16!/ и ако се съди по играта й от първата контрола срещу „Телеорман“ досега, със сигурност е със стъпало нагоре във формата.
На другия полюс, поне с продукцията си, бе Каролин Тюрен. Швейцарката реализира едва 2 точки. Мерникът й изневери тотално, на няколко пъти допусна фрапантни технически грешки при владеенето на топката и пасовете, но да не забравяме, че някои състезателки се нуждаят от повече време за адаптация.
Като цяло този „Дунав 8806“, победил редовния участник в евротурнирите „Шепши“, даде надежди за един изпълнен с шоу и страхотни емоции шампионски сезон.
На трибуните пък се състоя истински празник, защото румънките имаха подкрепата на неколцина свои гласовити фенове. По едно време румънците започнаха да скандират „Дунав, Дунав“, а „синята“ агитка им отвърна дружно и солидарно с „Шепши, Шепши“.    
„Дунав 8806“: Еванс 26, Димитрова 29, Костова 10, Люис 18, Шаренкапова 12 /Тюрен 2, Кочева 3, Илиева, Коева, Кордова/.