15 години затвор е твърде сурово и явно несправедливо наказание за 31-годишния Тихомир Трендафилов, който на 23 ноември подкара опел, без да има книжка, мина на червено на кръстовището „Олимп“, блъсна на пешеходна пътека млада жена, влачи я на капака си, а след 60 метра я захвърли в тревата и избяга. Това реши Апелативният съд във Велико Търново и намали с 3 години присъдата на осъждания 11 пъти рецидивист. Според магистратите престъплението на мъжа е тежко, но той не заслужава максималното предвидено от закона наказание. Освен че намали престоя му зад решетките на 12 години, съдът го оправда по обвинението, че не е бил предпазлив и внимателен с пешеходците.   
Присъдата обаче може да се протестира и обжалва пред още една инстанция - Върховния касационен съд.
Според прокуратурата рецидивистът е карал с поне 80 км/ч, дори не е помислил да помогне на блъснатата жена, скрил е колата и е уговарял хора да лъжесвидетелстват. Затова обвинението определи Тихомир като престъпник с висока обществена опасност, а деянието му като цинично. Месец след тежкия удар 32-годишната Светла Н. почина в болницата. Заради това, че мъжът, който има зад гърба си 11 присъди, се призна за виновен и поиска да бъде осъден по бързата процедура, съдът намали наказанието му с 1/3. Така заради привилегията на самопризнанието рецидивистът трябваше да лежи 10 години от присъдените му 15 години на първа инстанция. След като Апелативният съд във Велико Търново редуцира наказанието му на 12 години, излиза, че Тихомир ще лежи реално 8 години.
Според второинстанционните магистрати трябва да се има предвид, че Тихомир е млад мъж, макар и с обременено съдебно минало - съден е за хулиганства, кражби, грабежи, наркотици и е лежал неведнъж в затвора. Освен това не бил лентяй, който паразитира върху хората, а работи на трудов договор като мияч в автомивка.