Шофьорка изгубила управлението на колата си заради хлъзгав път и вместо да вземе завой се качила на тротоара, при което пострадал минувач.
Случаят е от 1 декември 2014 година, когато още преди 7 сутринта жената карала по ул.“Солун“ и тръгнала да завива към ул.“Струга“. Тъй като настилката била силно заледена и явно скоростта на движение не е била съобразена с това, жената зад волана изтървала контрола на колата си и блъснала пътен знак. Той се окривил и ударил пешеходец по главата, като го свалил на земята с дълбока рана на челото и силно кръвотечение.
Жената невъзмутимо изтеглила колата назад и спряла на няколко метра. В това време свидетел започнал да я навиква, пострадалият успял да се изправи и също й потърсил сметка на висок глас. Водачката пък слязла от автомобила, но не за да окаже помощ на окървавения мъж, а за да огледа дали има щети по колата. После без да обръща никакво внимание на никого си тръгнала по пътя, без да уведоми полицията за това какво е направила.
По-късно нарушителката била открита и отнесла два акта за общо 170 лева глоба и 1 месец отнемане на шофьорската книжка. Наказанията бяха обжалвани пред съда. А магистратите сметнаха, че жената не се е съобразила с пътните условия и е станала виновник за не едно и две неприятни последствия. Затова потвърдиха акта й за 120 лева глоба. Вторият акт за 50 лева санкция и 1 месец без книжка тя отнесе заради причинена катастрофа само с материални щети.
Пълно недоумение у съда буди възприетата от наказващия орган квалификация на поведението, тъй като е безспорно установено, че от произшествието е пострадал човек и щетите не са само материални, отсякоха магистратите и отмениха неправилното наказание. Решението може да се обжалва.