Mъже, вече няма да се вглеждате в дискретните очертания на бельото под прилепналите дрехи на дамите, то вече няма изобщо да се вижда. Вместо това под дълбоките цепки с прозрачно покритие по рокли и поли отдолу ще се разголва направо плътта на жените.

Дамското бельо все повече се смалява. Това е тенденция от десетилетия, но сега вече то е на път напълно да изчезне. Дори миниатюрните прашки, които досега гъделичкаха мъжкия поглед над талията на панталона или под плътно прилепналата пола, сега са на път да бъдат издухани от нов вид бельо, което мнозина оприличават на смокинов лист. То е миниатюрно парче плат, което покрива интимния дамски триъгълник,

без да има каквито и да е странични ленти,
които да го свързват със задната част на бельото.


Новият хит сред бельото на пазара има странна форма. На практика играе ролята на нещо като “интимен лейкопласт”, тъй като е направена от самозалепяща се полиестерна материя, пише в. “Дейли мейл”. Това парче плат тръгва от дамския триъгълник, минава отдолу между краката и се закрепва ниско под кръста. Ценното е, че може да се пере с вода и сапун и да се ползва многократно.

Смокиновият лист се държи за кожата ви благодарение на тънки залепящи се силиконови ленти по края му. Може да бъде “обелено” от кожата, когато ходите до тоалетна, а после пак да го наместите.

Англичаните са измислили дума за видимата част на бельото под дрехите - VPL. Съкращението, което всъщност е подигравка с бюрократични официални съкращения, означава “видима линия на бельото” и според мнозина е било популяризирано в комедията на Уди Алън “Ани Хол”. Е, всичко това вече може да остане в историята. Американска фирма вече пусна на пазара новото “Шибю”.

Революционното бельо било измислено от дизайнерката Джени Бютнър. Тя се опитвала безуспешно да си намери подходящо бельо, което да не си личи под копринената ѝ рокля на шаферка, приготвена за сватбата на сестра ѝ. Отхвърлила един по един всички варианти, които се предлагали на пазара, защото бельото или прозирало през плата на роклята, или правело странни чупки отдолу.

В един момент дизайнерката

отрязала двата края на прашките си и
прикрепила към тях двойнозалепяща се лента


Така се появила в църквата, като роклята ѝ стояла идеално и отдолу не прозирало абсолютно никакво бельо.

В следващите няколко години Джени Бютнър рекламирала продукта си и вече има много почитателки. Дизайнерката разработила асортимента, като

предлага смокиновия лист в няколко цвята и във всички размери

Бельото е хит сред холивудските звезди, които вече ще могат да обличат рокли с всякакви цепки и мрежички, без да се притесняват, че ще покажатчаст от бельото си. В името на дизайна няколко звезди вече сгафиха с облеклото в близкото минало. Известни са случаите на Бритни Спиърс и Ан Хатауей, които, без да искат, разкриха някои интимни части, обличайки роклите си дибидюс голи заради странните им цепки и форми. С появата на новото бельо подобни изцепки вече нямат извинение, коментира “Дейли мейл”.

Създателите на “Шибю” твърдят, че това е единственото бельо на пазара без странични придържащи връзки. “Ние не пресякохме линията, ние просто я изтрихме”, пише на сайта на компанията. Бельото предизвика фурор по време на Седмицата на модата тази година в Ню Йорк, като беше носено от модели на най-големите дизайнери.

Сред звездите, които го използват, са актрисата Гуинет Полтроу, фотомоделката Кейт Ъптън, която го слага за голите фотоси, и Мис САЩ Нана Мериуедър. Почитател му е и манекенката Елизабета Каналис, която позираше за рекламата на организацията за защита на животните ПЕТА под надслов “По-скоро ще ходя гола, вместо да нося кожа”.

Прикрепя се като лейкопласт многократно

-  Преди да си сложите “Шибю”, измийте и подсушете добре кожата си. Не използвайте никакви лосиони, масла, пудра или парфюми.

-  При поставяне махнете предпазителите на залепящите се силиконови ленти, след това го прикрепете към кожата отпред. Проврете парчето между краката и го залепете с притискане отзад над опашната кост.

- Няма проблем да се сваля при нужда от тоалетна. Отлепете го, като внимавате залепящата се лента да не се докосва до други материи, тъй като това ще намали здравината ѝ.

- Бельото се ползва многократно. Сваля се, като се отлепя внимателно от кожата. Перете го на ръка с мек сапун, а после го разстелете да изсъхне. После веднага поставете предпазителите на силиконовите ленти, за да не се събира отгоре прах или други частици.

-  Не е проблем, ако се потите. Веднъж след като е залепено, новото бельо остава закрепено за кожата. Няма да мръдне през цялата нощ!