До месец ще стане ясно каква заплата ще получава председателят на Общинския съвет във Ветово Бюлент Гайтанов. Както „Утро“ писа, през юли колегите му от Общинския съвет съкратиха работното му време на 4 часа дневно и съответно сведоха заплатата му до минималната - 310 лева за месец. По закон всеки председател на ОбС има право да получава до 90% от кметското възнаграждение. Затова и Гайтанов оспори промяната в правилника за дейността на ОбС, с която му бяха отрязани парите.
Бюлент Гайтанов си навлече гнева на общинските съветници, след като се противопостави на намеренията им да си вдигнат заплатите. В края на краищата единственият ефект от това беше, че народните избраници постигнаха своето, но наказаха шефа си.
„Няма нищо политическо в това решение, в правомощията на ОбС е да решава както колко ще работи председателят, така и какво възнаграждение да получава“, категоричен беше адвокатът на Общинския съвет вчера в съдебната зала. От прокуратурата обаче бяха категорични, че промяната е направена незаконосъобразно - според тях липсват мотиви за направеното изменение. Остава да се произнесе съдът.