Тежка катастрофа при спорни обстоятелства се оказа повратна за 26-годишен моторист, който след инцидента бил половин човек и въпреки многото високоспециализирани операции, лечения и рехабилитации, не доживя развръзката по започналите дела и разследвания около зловещия удар.
Става въпрос за произшествие от 2 юни 2018 година, станало малко след полунощ на кръстовището на бул."Христо Ботев" с бул."Васил Левски". Тогава младежът, който бил полицай, карал мотор "Хонда" с внушителните 118 км/ч. Движел се в посока центъра, когато на същото място ляв завой към бул."Васил Левски" тръгнал да прави 61-годишен водач на "Ауди А3". Шофьорът на колата твърди, че се е огледал добре, преди да тръгне да завива, а и възловият участък бил добре осветен, но внезапно усетил страшен удар, въздушните възглавници на автомобила се отворили и той спрял. Първоначално, след като слязъл да види какво се е случило, дори не видял блъснатия младеж. Оказало се, че след челния сблъсък мотористът е летял над 20 метра, след което се е търкалял и тялото му е открито на тротоара на повече от 80 метра от мястото на удара. Според вещото лице причината за тежката катастрофа е в навлязлата в кръстовището кола. Дори и моторът да се е движил с допустима по закон скорост, ударът пак е щял да бъде неизбежен, но вероятно със значително по-леки последици. Затова според съдът вина за злощастния развой на случая има самият моторист, но в рамките на 20%.
След случая той бил трайно инвалидизиран, непрекъснато имало опасност за живота му и въпреки леченията дори във Военномедицинска академия, организмът му не успял да се възстанови, нито закрепи.
Все още няма официално обвинен за инцидента въпреки стартиралото разследване, но междувременно мотористът заведе дело, като поиска 200 000 лева обезщетение от застрахователя на аудито. Докато течало делото обаче, 10 месеца след катастрофата младежът починал, а на неговото място застанаха родителите му, които увеличиха претенцията си на 300 000 лева.
На първа инстанция Окръжният съд прецени, че те заслужават компенсация от 160 000 лева, но решението може да се обжалва.