Пиргово ще пререже в края на октомври или началото на ноември лентата на нова и модерна баскетболна зала, научи „Утро“. Тя е умалено копие на построената преди година зала на баскетболния ЦСКА, а общото е, че инвестициите в двата обекта са направени от известния софийски бизнесмен Александър Чакмаков. Той е син на легендарния Нако Чакмаков, капитан на футболния ЦДНА, спечелил първата шампионска титла за „армейците“ през 1948 година. Чакмаков-младши е председател на създаденото преди броени дни сдружение „ЦСКА завинаги“, което ще обновява тотално футболната база на „червените“.
Жестът, който Александър Чакмаков прави към Пиргово, има и сантиментален характер, научи „Утро“. Оказа се, че майката на спортния меценат е родена в Русе. Затова той искал да стори нещо полезно за спорта и младите хора в Русенска област.
Новата пирговска зала, чийто градеж върви с пълна сила, ще приюти момчета, които искат да се занимават с баскетбол. Когато отвори врати, в нея ще тренира група под наставничеството на треньор от „Дунав 2007“.