Баскетболистките на „Дунав 8806“ загубиха четвъртата си и последна контрола срещу „Телеорман“ /Александрия/ със 71:75 /16:21, 16:12, 20:19, 19:23/. Така след проверките на румънска и българска земя се оформи краен резултат от 2:2 победи. Следващата изява на русенския отбор ще е още утре - избраничките на старши треньора Георги Божков ще излязат от 19 часа за стартовия си двубой в турнира „Русчук“. Съперник на „сините феи“ ще е балканският и европейски гранд „Цървена звезда“.
Разликата от третата среща, когато дунавки разгромиха „Телеорман“ с 83:64, бе в по-бавното темпо и в някои дребни на пръв поглед технически грешки. Вероятно и заради натрупаната умора някои от русенските баскетболистки като че ли бяха с ниво по-долу в среща номер 4.
Многообещаващата Каролин Тюрен, например, направи слабичък мач. Стрелбата й не вървеше, краката й далеч не бяха така бързи, организацията на играта не й спореше. Каролин вкара два пъти при 7-те си опита за две точки, а сполучи само веднъж при 8-те шута за тройка.
Шанте Еванс показа първи мерник със 17 точки за 32 минути игра. Шанте записа и най-много борби - 8, като тя и Цветомира Шаренкапова приключиха с най-добър коефициент от всички състезателки на „Дунав 8806“ - 19.
Снажната Тиа Люис реализира едва 4 точки, а приносът й под коша бяха скромните 2 борби в защита.
Две думи и за Маргарита Илиева. Нейната несигурност за състезателка вече на 25 години продължава да озадачава. Георги Божков й даде бонус от 18 минути в първата от русенските контроли. Игровото й време във вторник бе 4 минути.
Маргарита като че ли се плаши от сянката си, а играе за втори сезон с екипа на не кой да е отбор, а на шампиона „Дунав 8806“. Това симпатично и възпитано момиче трябва да се отърси най-сетне от страховете си и от тази необяснима плахост, защото кредитът на доверие, който получава от Божков, означава ресто с повече кураж, отговорност и малко спортна лудост в добрия смисъл на думата.
Иначе загубата не бива да притеснява, защото е първа стъпка по дългия път през сезона. Една победа щеше да е добър подарък за рождения ден на клубния президент Красимир Трифонов, но неговите „рождени дни“ обикновено са през май - тогава, когато „Дунав 8806“ обира шампионския пай от всички турнири в България. 
„Дунав 8806“: Тюрен 9, Еванс 17, Димитрова 16, Шаренкапова 13, Люис 6 /Кочева, Костова 7, Коева 3/.