Рибният дар на трапезата е господар! – бе мотото, под което се проведоха два от общо шестте конкурса  за най – атрактивна рецепта с риба, предвидени като част от промоционалната кампания, насочена към подобряване на престижа, на продуктите от риболов и аквакултура в Община Тутракан.
На 21 и 22 септември в крайдунавския град се разнесе невероятно  благоухание на рибни специалитети, приготвени с много любов и специално отношение от участниците.
Петчленно жури отреди победители за всяко едно от двете състезания.
Призьорите, както и всички останали участници получиха прекрасни награди.

Предвидените дати за провеждането на останалите четири конкурса са:
5, 6, 19, 20 октомври .


Право на участие имат всички кулинари -  любители или професионалисти.
Единствените условия са желаещите да заявят своето участие на специално изработения за проекта  интернет сайт: www.ribnarecepta.com или на телефон 086660621.

Необходимо е всеки състезател да приготви предварително своя кулинарен шедьовър, като помисли за неговата аранжировка и атрактивен начин на презентация.
Като основни критерии, журито ще приеме освен вкусовите качества на ястията, така и до колко здравословни са съставките на  рецептите, времето което отнема приготвянето им, както и аранжирането, начина на поднасяне и представяне.
След приключване на всичките шест конкурса ще бъде издаден луксозен рибен рецептурник, в който ще се публикуват всички рецепти, взели участие в проведените конкурси с имената на техните автори. Луксозният рибен рецептурник  ще се разпространи на свободен принцип сред обществеността на Община Тутракан.
За привличането на широк кръг аудитория, по време на всички конкурси за най – атрактивна рецепта с риба, участващите гозби ще бъдат предоставени за дегустация и от публиката, с което ще бъдат популяризирани безбройните начини за приготвяне на риба, а това от своя страна ще доведе и до повишаване на потреблението на рибни продукти в района.

Конкурсите са част от  проект за провеждане на промоционална кампания, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Тутракан. Кампанията е по мярка 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании” по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“.