231 метра и 40 сантиметра е дълъг русенският комикс, нарисуван от деца, родители и учители, който има амбицията да бъде вписан в Книгата на рекордите „Гинес“ като най-дългия рисуван от непрофесионалисти разказ в картинки. Дългата рисунка на тема „Русе - град на свободния дух“ ще бъде допълвана още, а след това ще бъде направена заявката за „Гинес“, обясни директорката на библиотека „Л.Каравелов“ Теодора Евтимова. 
Тя показа творението, простряно на пода в читалнята в библиотеката, след като на специална церемония бе открита експозицията с название „Музей на комикса“. Преди това музикантът Силви Стамболиев подари на библиотеката своя сбирка български комикси „Весел Патаран“ от 1942 г., а деца в костюми на приказни герои пяха песнички. Приветствия бяха поднесени от името на областния управител Венцислав Калчев и кмета Пламен Стоилов, инициативата получи поздравления и от началника на просветния инспекторат Димитър Райнов.
Инициатор на начинанието е директорът на детска градина „Пролет“ Стоян Стоянов, който според собствените му признания притежава една от най-богатите колекции в страната от комикси. Той отдавна мечтае да се създаде музей на това изкуство и изложбата, която ще остане постоянно в библиотеката, е първата стъпка към това. Голяма част от присъстващите на тържеството вчера обаче останаха с впечатлението, че се открива същинският музей на комикса и адмирираха поредното първо по рода си в България русенско събитие. За това допринесоха и протоколни ефекти като прерязване на лента, пита с хляб и сол и ред други съпътстващи елементи на тържественост.