Николай Бареков поиска сваляне на правителството заради проблемите на здравеопазването. „Ще инициирам подписка в парламента за нов вот на недоверие на тема здравеопазване. Големият въпрос е защо ГЕРБ, БСП, ДПС и Орешарски се провалиха в реформите на българското здравеопазване“, обясни лидерът на „България без цензура“ на пресконференция в Бургас малко след неуспеха на поредния вот на недоверие на ГЕРБ.
Бареков посочи, че ще се иска подкрепата на младите хора в БСП като Георги Кадиев и Страхил Ангелов и към почтените хора в ГЕРБ." "Припомням, че по времето на Бойко Борисов цените на лекарствата се повишиха с 500%. Не е нормално в София да има 15 работещи линейки и над 100 лимузини в Народното събрание. Има линейки, но няма лекари. Защо не се обучават фелдшери, парамедици, три години учене и ставаш професионалист. Не може да наемаш лекари в Бърза помощ срещу 350 лева заплата. Ще искаме светкавичен вот", разви тезата си Бареков.

Лидерът на ББЦ каза, че независимите депутати, подкрепящи ББЦ, включително Данаил Георгиев, подкрепиха вота на недоверие. „Дадохме каквото можахме - три гласа. Ще определя Местан и Станишев с думата гьонсурат. Дано да ме разбере Местан. Ти го плюеш, то си мисли че го вали дъжд“, коментира Бареков. Той обяви, че проблемът с национално значение е, че през следващия месец това правителство се готви да изхарчи 4 милиарда лева. 700 млн. са за самолети втора употреба, които според анализа на генералите, които са част от "България без цензура", няма да са годни за употреба до една година.

Лидерът на ББЦ определи слуховете за смяна на ръковдството на партията като абсолютно неверни. Той коментира и репликата на Бойко Борисов от сутринта, че е настъпило "време разделно" с риторичния въпрос "дали не е настъпило турското робство, според Борисов". Бареков напомни предложението си, че е време дебатът да се пренесе в президентството, където трябва да се съберат всички партии, представени в националния и европейския парламент, за да се изработи консенсусен обединителен план за управлението на старната.