Футболистите на „Дунав“ записаха първа победа в 6-ия кръг на първенството в „Б“ група - 3:1 срещу „Калиакра“! С трите ценни точки избраниците на старши треньора Мирослав Миронов оттласнаха отбора от предпоследната позиция и го придвижиха до 11-о място. Куриозът е, че разликата на русенци до третия тим в класирането е само 4 пункта. На 4 точки надолу от дунавци пък е тоталният опашкар „Раковски“, който игра късно вчера домакински мач срещу „Добруджа“.
„Дунав“ поведе в 17-та минута с гол на младия нападател Александър Георгиев, който направи дебют като титуляр. Юношата на клуба остана непокрит при центриране на Младен Стоев от корнер и стреля с глава - 1:0. Гостите изравниха чрез Андонов, който се възползва от поредна груба грешка на русенската защита.
„Сините дръпнаха с 2:1 в края на полувремето с изключително красив удар на Ивайло Раденцов. Раденцов стреля виртуозно от фаул и оплете топката в непокрития вратарски ъгъл.
След направените на почивката смени стана ясно, че „Дунав“ ще се ориентира към по-прибрана и предпазлива игра, като ще се разчита на контри с пасове към бързия Владимир Каптиев. Тази тактика можеше да прати всичко по дяволите в 80-та минута, когато „Калиакра“ бе близо до изравняването. Тогава гостите уцелиха гредата зад Пламен Сашев. Мачът вървеше към края си, когато Младен Стоев успокои трибуните. Най-добрият играч на терена се озова на хубава позиция пред каварненския вратар и с техничен прехвърлящ удар закова резултата - 3:1.
Като цяло изводът от този двубой е, че „Дунав“ продължава да търси себе си. Продължава като че ли повече да се разчита на индивидуални проблясъци на интелигентни футболисти като Стоев, Любо Иванов, Раденцов, отколкото на зрялата колективна игра. Както се казва, упованията са, че все някой от тях ще има ден и ще свърши работа. Да де, ама и от други хора се искат да дават повечко. Щото - да си го кажем честно - тази изключително важна победа стана факт, тъа като и късметът този път покри отбора.     
„Дунав“: Сашев, Марудов, Милчев, Стоян Георгиев, М. Иванов (Турхан Хасанов-46), Петров (Димов-70), Раденцов, Александров (Каптиев-46), Л. Иванов, Ал. Георгиев, Стоев.