За 25 юни Висшият съдебен съвет /ВСС/ насрочи събеседването с двамата кандидати за поста окръжен прокурор на Русе. Вчера стана ясно, че за борбата за мястото са допуснати и двамата прокурори, подали документи за участие в конкурса. Това са настоящият районен прокурор Георги Георгиев и прокурорът в Окръжна прокуратура Николай Николов.
Както „Утро“ писа, в атестацията на Георгиев се посочва изключителното ниво на работата му и той получи много добра оценка - 146 точки. Районният прокурор има над 15 години стаж в съдебната система. Николов също получи много добра комплексна оценка за работата си и бе оценен с 97 точки от Комисията по атестирането. По време на близо 27-годишната си кариера, той е бил заместник районен прокурор, районен прокурор и заместник окръжен прокурор.
Готова е атестацията и на настоящия окръжен прокурор на Русе Огнян Басарболиев, чиито втори мандат начело на Русенската окръжна прокуратура изтече и той кандидатства за шеф на Апелативната прокуратура във Велико Търново. Той бе оценен високо за професионализма в работата си. Атестацията на другия кандидат за апелативен прокурор - окръжния прокурор на Габрово Милчо Генжов, обаче все още не е публикувана на сайта на ВСС.