В декларация ГЕРБ поиска оставката на кабинета и премиера Пламен Орешарски още днес. Правителството получи национален вот на недоверие на 25 май, заяви от трибуната на НС народният представител от ГЕРБ Цвета Караянчева, предаде БГНЕС.

Изборите показаха, че не получиха обществено доверие, за да продължат да управляват страната. Днешното мнозинство стигна до властта с измамата Костинброд, от преди 3 дни стана ясно коя партия има най-много гласове, заяви Караянчева.

Призоваваме Орешарски да подаде оставката си с цялото достойнство, на което е способен. Отказът е злоупотреба с властта, заяви депутатът от ГЕРБ. Тя призова и Атака да преосмисли решението си, която според ГЕРБ подкрепя това правителство против принципите си, а ДПС да преосмисли участието си в днешното управление без да чака. Призоваваме всички честни хора в БСП да признаят, че получиха мястото си в този парламент с измамата Костинброд, заяви още Караянчева и за пореден път призова към предсрочни избори.

Всеки ден от това управление е път към националната катастрофа. Една година България споря развитието си и реформите си. Това не може да продължава. Една година прах в очите на хората, докато се уреждат партийни и лични интереси, каза тя

ПП ГЕРБ няма да участва в консултации, преговори с нито една от партиите, които пряко подкрепят правителството, докато не приемат оставката му. ПП ГЕРБ не иска власт за себе си на всяка цена, а бързи и честни избори, на които гражданите да кажат кого искат в управлението. Всяка друго решение ще тълкуваме като спекулация и би ни водило към национална катастрофа, добави Караянчева.