Два екипа пожарникари от Ветово и Две могили смениха колегите си от същите управления, които се върнаха от спасителна акция в наводнените райони на Сърбия.
Нашият екип работеше в град Парачин, като основната ни задача бе да отводняваме електроцентрали, за да се пусне спрелият в града ток, а след това се заехме с водата в детски градини, банки, аптеки и частни къщи, разказа командирът на ветовската тройка огнеборци ст.пожарникар Камен Рашков. Заедно с него са действали Пламен Русков и Минчо Минчев. 
Обстановката беше много тежка, тъй като целият град беше във вода, тиня и кал. Хората ни приеха като месии, всеки искаше първо неговата къща да отводним, работехме между 14 и 16 часа на ден, допълни Рашков.
Нашата мисия бе същата, само че в Ягодина, където населението бе много стресирано от придошлата вода, но въпреки това се включваше да помага за разставане на нашите съоръжения за отводняване, продължи командирът на екипа от Две могили Стойчо Стоев. След това той и пожарникарите Йордан Атанасов и Красимир Прокопиев от Бяла са били пратени в съседното село Кончарево.