„Какво да се притесня, то младо, хубаво дете...“ Така Иван Костадинов отвърна на въпроса не го ли е било страх да влезе в пламъците, за да спаси 30-годишна жена в инвалидна количка, в чийто апартамент на деветия етаж във високия блок „Олимп“ вчера около 10 часа пламна пожар. А съпругата му додаде: „Човешкият живот е най-важен!“.
Семейството, което живее в съседния блок, буквално спасява младата жена с бързата си, адекватна и смела реакция.
Първо жената вижда пламъците и веднага звъни на тел. 112, а след това мъжът й по най-бързия начин отива на помощ в горящия дом.
„Имаше голям огън, пушек и го угасих. Пуснах вода от мивката и гасих с леген. Огънят гореше на балкона и влизаше в кухнята, половината дървена дограма изгоря. Момчето беше затворено в една от стаите в инвалидна количка. Отворих прозорците да излиза пушекът, беше много задимено“, разказа пред камерата на Русе Медиа Иван Костадинов.
Междувременно идват три пожарни с вишка и Спешна помощ, а полицията отцепва района. Огнеборците окончателно обезопасяват апартамента, а медиците преглеждат момичето, което благодарение на семейство Костадинови се е разминало само с голяма уплаха. По думите на съседите то живее само, но за него се грижат наети от бащата - моряк по професия - хора, които редовно го посещават.