Иван Шиеков от Пловдив е килърът на убития през 1999 година митнически шофьор Георги Дребчев. Съучастникът му Божидар Атанасов е помагач. Първият е изкарал незаконен пистолет и е убил от упор с един куршум в сърцето жертвата. Това са разкрили криминалисти, които дълги години ровят тежкото престъпление.
Още тогава, на 13 юни 1999 година, Окръжна прокуратура е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител. Според събраните доказателства именно двамата мъже умишлено и с користна цел са ликвидирали Дребчев, който много се бил разприказвал и разкривал тайни мафиотски схеми и игри. Той предоставял на медиите документи, с които уличавал известни имена в онези знакови за ъндърграунда години.

Според  БЛИЦ Дребчев е бил предупреден да си затваря устата, а след като отказал, го гръмнали. Не се знае дали полицията е установила кой е поръчителят на убийството.

Двамата килъри са били задържани на 19 май тази година, но до момента полицията мълчеше. За срок от 24 часа в ареста е още един мъж, И.К. от Съединение, и в момента се установява неговата съпричастност към престъплението. Разследването продължава, съобщиха от прокуратурата.