Зверска катастрофа до Нова Черна отне живота на млад мъж от Мартен, а пътуващият в автомобила му негов съгражданин е с опасност за живота.
Инцидентът e станал около 17 часа във вторник по пътя между Нова Черна и Тутракан. Двамата служители на русенския клон на фирма „Спетема“ се връщали със служебното „Пежо Партнер“ от Силистра, където доставили кафе в заведения. На лек завой срещу тях изскочила „Шкода Октавия“, шофирана от 21-годишната силистренка М.Н.Н. Последвал тежък челен сблъсък, при който пикапът се завъртял на 180 градуса и излетял в царевична нива до пътя. 25-годишният Георги Р.Х., който бил зад волана на пежото, загинал на място.
Сигнал за произшествието е подаден на тел.112, след което на място са пристигнали две линейки от Силистра и Русе. Вторият пострадал - 38-годишният Павлин.Х.И., е докаран в русенската болница, където се е наложило да му извадят далака, за да спасят живота му. Пострадалият е на командно дишане в Интензивно хирургично отделение с опасност за живота. 
Момичето, което е предизвикало катастрофата, е с фрактура на ребра. То е откарано в Силистра. По данни на полицията в родния й град М.Н.Н. имала шофьорска книжка от половин година.
„Още като разбрах за трагедията, отидох на място. След това веднага организирах приятели за кръводаряване за Павлин. Смятам, че така му помогнахме и той ще живее“, каза вчера за „Утро“ регионалният мениджър на „Спетема“ Преслав Чакъров. По думите му Павлин е семеен, а Георги е бил ерген.