С тричасово грандиозно шоу вчера приключи третият сезон на най-гледаното шоу в ефира -  „България търси талант”. Томас Томов от Дупница е талантът, който заслужено спечели титлата „Талант на България” и сумата от 60 000лв., връчени му лично от Главния изпълнителен директор на bTV г-н Павел Станчев. Близо 1 млн. зрители стискаха палци на своите фаворити по време на финалния епизод на „България търси талант”. Шоуто е безспорният фаворит на младите зрители на възраст 18 – 34 г., като разликата със следващата в класацията телевизия е внушителните 118%. (За информация, моля вижте графиките по-долу). За втора поредна година в рамките на шоуто бе връчена и купата на „Уеб талант на България”. Победителите този сезон са момчетата от Electra Crew.

Това, което остана скрито за зрителите беше царящото зад сцената напрежение, което бе обхванало екипа и участниците. Броени часове преди живото предаване токът в залата спря заради проливните дъждове. В този момент репетиращата своето изпъление Косара Цонева остана висяща на трапеца и се наложи екипът да я свали с помощта на кран. По време на репетицията друг претендент за титлата – Бехайдин Симеонов едва се задържа на сцената, но бързата реакция на член от екипа предотврати сериозна травма. В същото време екипът на шоуто бе изправен пред предизвикателството да се справи с вълната желаещи да присъстват на финала, някои от които се бяха сдобили с фалшиви покани. Липсата на електричество изправи на нокти и екипа от стилисти и гримьори, които само за час трябваше да се справят с гримовете и костюмите на всички участници, жури и водеща.

Въпреки тези и други трудности живото предаване мина по вода. Участниците се подкрепяха един друг зад сцената и се укоражаваха взаимно. В залата пък ги подкрепяха част от отпадналите участници в шоуто, сред които богинята на танца на пилон и любимка на Асен -Венелина Господинова, певецът Константин Кучев, футболният магьосник Велизар Бамбалов и други. Сред гостите в залата бяха Дидо от Д2, Мартен и Вики Терзийска, Ивана, която взе участие във вече традиционната selfi-сесия на Есил Дюран, Георги Лозанов и съпругата му, Параскева Джукелова и Виктор Божинов, Веселин Калановски, Краси Радков, Богдана Петрова, Кристина Арабаджиева, Ивайло Донков и много други. Като „застъпници” на част от талантите се изказаха Вера Маринова, Свилен от Остава и други.

Събитията на и зад сцената, както и близо 4 месечната съвместна работа с талантите, провокира журито на „България търси талант” да се ангажира с развитието на талантите.