Против предлаганите от Общината сделки с части от „Детмаг“ и парцел на бул.“Бозвели“ се обявиха общинските съветници от БСП.
Според тях от доброволната делба в магазина печелят само двете частни собственички. Не е нормално срещу 4% дял от имота те да получат магазин на партера с лице към Главната, заяви Пенчо Милков и обвини Общината, че с лека ръка се освобождава от имотите си.
На прицел е и замяната на атрактивния общински терен на „Бозвели“ с частните имоти в Парка на младежта на треньора по спортни танци Иван Деспотов. По техни изчисления, ако имотът на булеварда се продаде, от него могат да се изкарат 700-800 000 лева.
Кметът Пламен Стоилов настоява работна група да даде дефиниция на това що е преместваем обект, тъй като в закона нямало яснота, заявиха още червените съветници. Пенчо Милков е категоричен, че в Закона за устройство на територията има ясно записана норма. Той и колегите му подозират, че с този акт се цели да се защити статутът на „преместваемия обект“ на заведението „План Б“ на Красимир Даков пред хотел „Космополитан“.  
По този повод Иван Иванов коментира, че подмененият статут на заведението „План Б“ е целял спестяване на разходи на неговия собственик. Освен в пъти по-малките такси за строителството, той си спестявал пари и за масичките на открито. Докато другите търговци плащат по 30-40 лв. на масичка върху общинска земя, това заведение върти търговска дейност само срещу 60 лева, заяви Иванов.