Бисер Миланов, по прякор Петното, отново подаде искане за изменение на мярката му "задържане под стража". Това бе докладвано в началото на днешното заседание на делото срещу него, предаде БГЕНС.

Веднъж вече Софийският районен съд промени мярката за неотклонение на Бисер Миланов на "подписка". Това се случи в началото на март месец. По-късно обаче съдът отмени това определение и върна Петното отново в ареста.

Пред съда Миланов отговаря за това, че е отправил заплаха за убийство Боряна Георгиева. Според прокуратурата той го направил на 06.07.2013 г. около 18 часа, в палатковия лагер между Народното събрание и СУ "Св. Климент Охридски". Заплашил Боряна Георгиева с думите: "… ще ти отрежа бавно и мъчително главата и след това ще ти се изходя във врата". Обвинението твърди, че заканата е възбудила основателен страх у нея за осъществяването й.

Днес бяха разпитани свидетели по делото, които разказаха за сложните отношения в палатковия лагер.

Ппреди време приближени на Петното заявиха в парламентарната комисия "Бисеров-Миланов", че са взели от Бойко Борисов пари за радикализиране на протестите. Самият Миланов обаче отрече тази информация, но пък призна за суми, получени от лидера на "България без цензура" Николай Бареков. Последваха редица телевизионни интервюта, анонсирани и излъчени в национален ефир на Миланов. Дори две от националните телевизии излъчиха по едно и също време обявени като "ексклузивни" интервюта от ареста с Миланов. А Петното заплаши репортера на бТВ Мария Цънцарова с полицейския отряд "Кобра".

В края на април стана ясно, че докладът на временната парламентарна комисия отива при главния прокурор и при ресорния вицепремиер Цветлин Йовчев.