Състезателката по скокове на батут от „Имидж“ /Русе/ Десислава Манолова спечели златен медал на турнира за Световната купа в испанския град Валядолид. Възпитаничката на треньора и национален селекционер Станислав Стоянов грабна титлата на синхрон в тандем с кюстендилката Кристияна Кръстева. Втори и трети се наредиха двойките на Португалия и Белгия.
Десислава Манолова се класира за финала и на личния турнир при 13-14-годишните състезателки. Тя проби сред първите 8 с 6-и резултат, а накрая зае пето място. Кристияна Кръстева завърши четвърта, а Христина Пенева от Габрово спечели бронзов медал.
18 годишната звезда на „Имидж“ Александър Ангелов завърши 5-и на синхрон и 18-и в индивидуалното състезание, но той взе участие в по-горна възрастова група.
Следващото състезание за хората на „Имидж“ ще е тази събота в Русе, когато ще се проведе финалният турнир за купа „Северна България 2013“. Турнирът ще се състои в залата на улица „Цветница“.
България ще бъде домакин на световно първенство през ноември, подготовка за което водят русенците Александър Ангелов, Десислава Манолова, Николай Иванов и Антонио Бончев.