Българският футболен съюз даде карт бланш на „Дунав“ и „Лудогорец“ да постигнат разбирателство за датата на първата среща между двата тима в турнира за купата на България. Централата в София посочи и ориентировъчен период - срещата трябва да се проведе в ден между 11 и 15 октомври. Ответният мач остава твърдо за 23 октомври.
Както писа „Утро“, ръководството на „Дунав“ желае първият двубой да се играе на Градския стадион в Русе. Такъв вариант обаче би бил възможен само при добро желание от управата на „Лудогорец“, тъй като по жребий стартът на дуела почва с домакинство в Разград.
„По принцип разградчани са склонни на подобна рокада, но официално потвърждение все още няма. Може би въпросът ще бъде решен в близките дни“, обясни председателят на областния футболен съвет Димитър Димитров-Кулеманс.
А дунавци може да играят и тази събота срещу „Калиакра“ без контузения на срещата в Свищов срещу „Академик“ халф Мамаду Уатара. Полузащитникът тъкмо бе влязъл във форма и старши треньорът Мирослав Миронов го наложи като титуляр. Сега тренировките на Мамаду са леки кросчета около терена.
Пристигналият на проби през миналата седмица юноша на „Левски“ и „Славия“ Кристиян Манковски ще узнае до ден-два дали ще остане в отбора.
„Искам да затвърдя впечатленията си за Кристиян и се нуждая от още малко време. Сигурното е, че до края на седмицата ще има абсолютна яснота по въпроса дали ще му предложим картотека“, обясни Миронов пред „Утро“.