38-годишният криминално проявен Д.Д. е хванат след издирване от полицията за това, че се нахвърлил да прегръща и целува 10-годишно дете. Грозната случка станала в петък следобед към 15.30 часа, когато момичето се прибирало в дома си в кв.“Родина“. Детето било спряно от непознат мъж, който тръгнал да го прегръща и целува насила.
Осъжданият вече за кражби и други престъпления Д.Д. явно не е имал по-коварна цел, тъй като едва ли крехкото дете е можело да му се опълчи, но и това, което сторил, разстроило дълбоко детето. То разказало през сълзи на майка си какво се е случило пред входа на блока и час по-късно 30-годишната майка се оплакала във Второ районно.
Полицаите бързо открили самотно живеещия мъж, който им е познайник отдавна. Той не е правил опити да се крие или да увърта. Перверзникът обаче е с психични отклонения и вероятно ще бъде признат за невменяем, което ще го освободи от отговорност. Затова съществува вариант присъдата му да го прати на лечение в клиника, а не в затвора. Засега мъжът е настанен за наблюдение в Центъра за психично здраве.