Окръжна прокуратура не сподели мнението на колегите си от Районна прокуратура и се отказа да иска затвор за условно осъдения ексхибиционист Милен Й., който бе задържан след като опипвал ученички и мастурбирал пред тях.
Случаят е от 14 май 2015 година по обед, когато две седмокласнички от СОУ „Христо Ботев“ били седнали на пейка срещу шандравана на пл.“Свобода“. Милен минал покрай момичетата, седнал срещу тях на ръба на фонтана и започнал да се опипва през панталоните. Тийнейджърките се възмутили, сигнализирали спешния телефон 112, като за по-сигурно му направили снимки, за да не може извратенякът да избяга от правосъдието. Милен обаче не се трогнал, а вместо това започнал да мастурбира. Малко по-късно седнал на пейка до тях и започнал да опипва ученичките по колената и да надига полите им. Те обаче го ударили през ръцете и му изкрещяли да се маха. Ексхибиционистът се стреснал и си тръгнал, а дошлите на място полицаи били обстойно информирани за неговото поведение и тръгнали да го търсят.
Открили го близо до ОУ „Иван Вазов“, където бил застанал до оградата и мастурбирал. Полицаите поискали да му направят проверка, но вместо да се обърне с гръб към тях, той легнал с лице към земята и започнал да пълзи. Затова белезниците щракнали на ръцете му и той прекара 2 месеца в ареста.
На 19 ноември Милен чу 1 година условна присъда с 4 години изпитателен срок от Русенския районен съд, след като направи самопризнания за грозното си поведение. Три дена по-късно прокуратурата бе категорична, че перверзникът заслужава затвор и обвинението докрай ще настоява за справедливо наказание. Вместо това обаче, когато делото стигна до втора инстанция, Окръжна прокуратура заяви, че не поддържа искането на колегите си, като настоява към условното наказание на Милен да бъде допълнена само пробационна мярка. 
Съдът на втора инстанция отчете, че месец преди първото дело Милен се е сдобил с наследник, а бебето е изиграло превъзпитателна роля в живота му. Магистратите обаче зачеркнаха твърденията, че ако бъде задължен 2 пъти седмично да се подписва пред пробационен служител, мъжът няма да може да работи. А според защитата той искал да заминава в Белгия при брат си. Напротив - прецениха, че допълнителното наказание е справедливо, а идеята му да работи в чужбина е голословна. Освен това бе преценено, че действително 1-годишната условна присъда е адекватно наказание и Милен не заслужава затвор. Затова окончателно я потвърдиха.