Отборът на „Бенковски“ /Бяла/ продължава да лети в първенството на „В“ група с пета поредна победа. Този път „воеводите“ сломиха „Ботев“ в Нови пазар с 2:0 и вече имат актив от 15 точки при твърде впечатляваща голова разлика 24:1.
„Хубаво е, че бием, защото момчетата играят стегнато, приятно и амбициозно, но ножът с безпаричието пак опря до кокала. Преди този мач имахме да даваме по една премия. Сега ще станат две, в следващия кръг ще са натрупат до 3, а тръгнем ли да закъсняваме с разплащането, знам от опит, че ще продължим за затъваме и да става все по-трудно“, каза пред „Утро“ президентът на „Бенковски“ Димитър Славчев.
На въпроса как всъщност се издържа клубът досега, той отговори: „Общината помага с каквото може, но възможностите й не са големи. Други спонсори на практика нямаме. Ще е жалко да окъсаме финансово при този хубав развой на сезона!“
„Бенковски“ измъкна трите точки в Нови пазар с голове през второто полувреме. Първо Пламен Балчев получи топката около дузпата и прониза вратата с незабавен изстрел. После Илия Ковачганев тръгна на индивидуален пробив и сам си изработи второто попадение.
В следващия кръг на 22 септември беленчани ще бъдат домакини на „Черноморец“ /Балчик/.
„Бенковски“: Милонов, Н. Иванов, Джарнавлиев, Дамянов, Лазаров, Ковачев /Балчев/, Ивайло Иванов, Ковачганев, Петров /Брашнаров/, Атанасов /Божанов/, Бориславов.