"Разговарях със Станка, мисля, че догодина може и да се върне за Европейското, но все пак тя си преценява", обяви треньорът на женския национален отбор по борба Серафим Бързаков при заминаването на тима за Будапеща.

В унгарската столица започва Световното първенство по борба, като женският ни тим е съставен от млади състезателки, но Бързаков изрази надежда за добро представяне. "Имаме три състезателки, които се борят при девойките, в момента обновяваме отбора. Надявам се да имат самочувствие и да покажат това, на което сме ги учили. Това е най-важното за мен. Травми в момента няма, всички са горе-долу здрави, само малко сега гладуват, но това е нормално, заради категориите. Дай Боже всичко да мине нормално", коментира легендата в борбата на Летище София.

В категорията на Станка Златева нямаме представителка, тъй като двукратната олимпийска вицешампионка в момента не се състезава. "Разговарях със Станка, мисля, че догодина може и да се върне, но за тази година ми каза категорично, че няма да участва. Може би догодина за Европейското ще се върне, но все пак тя си преценява", разкри Бързаков.

"Не е много лесно да се работи с жените, постоянно нещо става, не е като при мъжете. Гледаме да се справяме, затова сме ние, където куцат работите, да говорим с тях, да общуваме. Не искам да давам прогнози, всеки отива за медал. Дай Боже да се сборят и да имат ден и късмет", завърши треньорът на жените.