Две първи награди присъди журито на международния конкурс за млади изпълнители на популярни песни „Нота по нота“ на две сестрички от Русе. 14-годишната Мирела Димитрова и нейната 12-годишна сестра Пресияна за пореден път оставиха без дъх комисията, член на която е била и известната певица Мими Иванова. Двете момичета изпълнили по една българска песен - Мирела се представила с трудната „Повей, ветре“, а Пресияна - с „Ако мога“, и по една на чужд певец, и спечелили най-големите призове в състезание с още над 80 деца.
За Мирела и Пресияна, които са ученички в СОУ за европейски езици, това е пореден успех. Миналата година Преси стана носител на Гран при в престижния фестивал „Славянски базар“ в белоруския град Витебск. България от години изпраща свои представители на този международен форум, който събира няколкохилядна публика, но за първи път български участник печели Гран при. Тази година през юли Пресияна е поканена да пее в голям български концерт на фестивала заедно с примата на родната естрада Лили Иванова.
До юли обаче и на двете даровити певици им предстоят още куп ангажименти. През юни ще се явят на конкурса в Горна Оряховица „Нова музика“, след това им предстои изява на телевизионен фестивал-конкурс в Обзор, после - фестивалът „Златни искри“ във Варна, след него - два фестивала в Румъния. През ноември Мирела и Пресияна ще се представят и на друго международно състезание - този път в Малта.
Подготвяйки се за маратона от артистични надпревари, двете сестрички трупат опит на сцена - те са сред участниците в колоритния концерт-спектакъл „С огъня на Испания“, който след премиерата в края на април вече прави турне в страната. Спектакълът е подготвен от възпитаници на една от най-известните вокални педагожки в България, която развива млади таланти - Аделина Колева. Мирела и Пресияна, които са направили първите си стъпки в детска вокална група „Слънце“ при Наталия Константинова, вече втора година всяка седмица вземат уроци при Колева, заедно с деца от Пловдив, Варна, София, Ямбол, Велико Търново. Очаква се скоро „С огъня на Испания“ да гостува и в Русе, каза майката на талантливите русенски момичета Лиляна Димитрова.