Хубаво време за празника и изборите прогнозират от НИМХ - БАН, предаде БГНЕС.

Топлото време, на което се радваме днес най- вероятно ще ни зарадва и на 24 май – Денят на Българската просвета и култура.

За утре метеоролозите от НИМХ прогнозират дори температурите в големите градове да достигат между 26 и 31 градуса. Слънцето със сигурност ще грее до ранния следобед около 14 часа. Въпреки това и за утре не бива да забравяме и връхни дрехи и чадъри, защото са възможни валежи. В следобедните часове се очаква развитие на купесто -дъждовна облачност и на места слабо ще превали. Условия за дъжд ще има в цялата страна, но по –вероятно в Западна България.

Същата прогноза има и за изборния ден. Температурите отново ще са между 26 – 31 градуса, но отново с вероятност за валежи следобед. А днес по обед у нас на най – топло време са се радвали в Пазарджик и Сандански. Там дори и в 12 часа температурите са били вече 25 градуса. С три градуса по – малко, но също така приятно пролетни 22 градуса са били температурите за София към 12 часа. По Черноморието обаче във Варна и Бургас по обед температурата не е минала 20-те градуса и е била 18. Във Варна в 12 часа дори имаше гръмотевична буря.