Зам.-кметът Иван Григоров е приготвил уникални подаръци за 50-годишните юбилеи на двама приятели.
За да засвидетелства специално отношение, той е направил специална поръчка, доставена от испанския град Толедо - два меча. Единият е масонски, а другият - тамплиерски.
Масонският е предназначен за земеделския производител и свободен зидар Пламен Генчев, който в четвъртък закръгли половин век.
Вторият меч впечатлява както с размерите си, така и с гравюри на светци и с тамплиерски символи. Освен от Григоров той е подарък и от зам.-кмета Свилен Иванов за известния бизнесмен, шеф на Асоциацията на хотелиерите и ресторантьорите Красимир Иванчев, който утре ще чукне 50.
Краси Иванчев не е тамплиер, но решихме, че такова оръжие му подхожда, защото е от Сваленик, съвсем близо до Нисово, където проф.Николай Овчаров откри надгробни паметници с тамплиерски кръстове, издава символиката на подаръка Иван Григоров. Иванчев е собственик и на заведението „Кралска закуска“ и това е другата връзка, добавя зам.-кметът.
Самият Иван Григоров също има впечатляващи копия на рицарски мечове, едно от които краси кабинета му. Върху него има надпис, който гласи: „На жената се подарява любов, на мъжа - меч“.