Непълнолетен разбойник и 33-годишният му приятел решили да завършат среднощната си разходка в Русенско, като откраднат таратайка. Баткото возел с нисана си лежалия по интернати 16-годишен тийнейджър из Сандрово, когато видели стара шкода. Колата се оказала незаключена и не могли да устоят на изкушението да я отмъкнат и продадат за вторични суровини. Не могли да я запалят, но пък набързо я закачили на въже и започнали да я теглят. На няколко пъти обаче въжето ги предавало и се късало, въпреки опитите им да го завържат здраво. В крайна сметка не успели да изминат и километър, когато се убедили, че мисията им е обречена на провал и зарязали колата насред улицата. Шумотевицата около късането на въжето, закачането отново и дърпането на шкодата събудила полицейски служител от Второ районно, който погледнал през прозореца да види какво става. Тъй като случката била в малките часове на нощта, той не успял да различи колите, които се теглят, и не видял нищо нередно. На сутринта обаче заварил оставената наникъде шкода на стойност 350 лева и веднага навързал фактите отпреди няколко часа. На помощ му се притекла и добрата памет, тъй като успял да запомни номера на нисана и бързо се добрал до пишман апашите.
16-годишният младеж отива да поправя за пореден път поведението си в интернат, а баткото бе наказан с две години условно и четири години изпитателен срок. 33-годишният мъж ще се раздели и с нисана си, който ще бъде отнет в полза на държавата. Присъдата може да се обжалва.
Всъщност малко след неуспешния подвиг в Сандрово, недолюбващият уроците за сметка на кражбите тийнейджър отново посегнал към чужда кола. За това престъпление той вече има зад гърба си наказание от три месеца условно с една година изпитателен срок и следващ гаф ще е фатален за него, тъй като най-вероятно ще го прати зад решетките.