Служител от Транспортна полиция бил уволнен и оставен без работа и доходи месеци наред, след като прокуратурата го дала на съд за лъжесвидетелстване. След разследване и битки на няколко инстанции, продължили 3 години, се оказало, че униформеният неправилно е чул „виновен“ и нередно е наказван с условни присъди. В крайна сметка бил възстановен на работа, но месеците терзания го накарали да поиска обезщетение от прокуратурата.
Съдебните неразбории за полицая започнали заради приятелска услуга. Той се съгласил да свидетелства пред нотариус, че негов познат е собственик по давност на гараж, към който никой друг няма претенции. Факт, който не отговарял на реалността. Обясненията минали в нотариалната кантора, но впоследствие се вдигнала суматоха около факта, че гаражът се оказал с двама собственици и един наемател. Покрай подмяната на патрона на бравата му се стигнало до жалби в полицията и така случаят бил разнищен.
Камъкът, който преобърнал прокурорската каруца и донесъл оправдателна присъда на полицая, се оказал фактът, че свидетелите ръсели лъжи пред помощник-нотариус, а не пред нотариус. А помощниците не се водят надлежен орган на властта според Наказателния кодекс, отсича Върховният касационен съд и зачерква присъдените от долните инстанции наказания.
Полицаят обясни, че воденото срещу него дело се отразило негативно върху живота му. Донесло му напрежение и стрес, създало у колегите му отрицателно отношение към него и в очите им от полицай се бил превърнал в престъпник. Чувствал се засрамен и унизен. След уволнението останал без работа и пари за издръжка на семейството си. Затова се наложило да продаде личния си автомобил, да вземе заем, за да покрива вноските по ипотечен кредит, а впоследствие започнал работа като шофьор. За всички тези негативи покрай делото, по което бил оправдан, полицаят поиска от прокуратурата обезщетение в размер на 150 000 лева. 
Окръжният съд обаче счете, че справедливата компенсация за преживяното напрежение, която държавното обвинение трябва да му плати, е 15 000 лева. Решението може да се обжалва.