Четиригодишният Стефан се прибра у дома, след като малко повече от три седмици беше лекуван заради падане от 10-метрова височина.

Момченцето беше изписано от варненската болница “Света Анна” около обед. То беше посрещнато от развълнувания си баща и батко си, както и от журналисти.


Майка му Искра Маринова благодари на целия екип на Спешна помощ и на здравното заведение за неуморните денонощни грижи.

“Благодаря на всички, познати и непознати, които се молеха заедно с нас, бяха съпричастни и изпратиха подаръци на детето ми”, каза още развълнуваната жена.

По думите на докторите получените травми от падането са отшумели и няма да има последствия от тях за здравословното състояние на Стефан. Още десетина дни ще продължи рехабилитацията му и ще трябва да се пази, когато играе.

"Съвсем скоро обаче той отново ще може да се забавлява спокойно и да играе на воля", допълват лекуващите лекари.

Детето полетя от десетметрова височина на ескалатор във варненски мол на 20 август около 18.30 ч. Момченцето било оставено от родителите си да се забавлява в детския кът на търговския център, но то успяло да го напусне незабелязано.

Минути след това се случило и нещастието. Стефан беше откаран в болницата в изключително тежко състояние с множество травми. Той претърпя няколко операции и няколко дни беше държан в медикаментозна кома. Ден преди да навърши 4 години лекарите го събудиха.