Жестока схватка с много жертви и ранени е избухнала край село Благодатно, Волновахски район в Донецка област. Блокпост на украинската армия е бил атакуван от силоваци, част от които са били в инкасо автомобили на "Приватбанк", принадлежаща на олигарха Игор Коломойски. За 35 ранени в мелето, съобщава lifenews.ru. Същевременно УНИАН предава, че при нападения на терористи са загинали 8, а ранените 18 украински военнослужещи.
Нападателите са действали при подкрепата на вертолети и БТР-и. Стълкновението според източник от районното управление на МВР е станало на блокпост на украинската армия между селата Благодатное и Олгинка.

По думите на местни жители, които са станали свидетели на инцидента, неизвестните въоръжени мъже пристигнали с инкасо автомобили на "Приватбанк" и два джипа. Те открили огън срещу бойците, които отказали да воюват с мирните жители на Благодатное.

Бойците от националната гвардия открили ответен огън. При завързалото се сражение снаряд, изстрелян от бойна машина, попаднал в склад с боеприпаси и избухнал взрив. Били са ранени 35 души е съобщил за lifenews.ru източник от щаба на самоотбраната.

Осем военнослужещи са загинали, а други 18 са ранени в резултат на сблъсъци със сепаратисти в украинската Донецка област, информира от своя страна УНИАН, като се позовава на съобщение на ръководителят на киевския Център за военнополитически изследвания и координатор на групата „Информационна съпротива” Дмитрий Тимчук.

За сблъсъците в района на град Волноваха той пише на страницата си във "Фейсбук", но уточнява, че по оперативни данни "бойното стълкновение е било между украински силоваци и групи терористи недалеч от Волноваха." Тимчук пише още, че "От страна на силите на антитерористичната операция (АТО) има загинали 8 украински силоваци и 18 ранени".

Тимчук коментира и големите загуби в жива сила. Той отбелязва, че "даденият населен пункт се намира достатъчно далеч от главните огнища на тероризма - Славянск и Краматорск. И тъй като в зоната на АТО понастоящем са съсредоточени достатъчно сили и средства, остро се изправя въпросът за ефективността на ръководството й".

Официалната информация на министерството на отбраната на Украйна гласи, че най-малко девет украински войници са загинали, а около 20 са били ранени при две атаки на проруските сепаратисти в Източна Украйна, предаде Франс прес.

Говорителят на ведомството Богдан Сенк заяви, че осем войници са загинали, а 17 са ранени при сражения край Волноваха, Донецка област. При друга атаката, близо до Рубижне, Луганска област, е загинал един военнослужещ, а други двама са ранени.