Генералният дистрибутор на MITSUBISHI за България протестира срещу агитационните материали на партия "Атака" за евроизборите.

Става дума за скачащия лъв, част от реклама на нов автомобил на марката. В агитационния материал на партията на Сидеров лъвът е оцветен в бяло, червено и зелено, а зад него се издигат небостъргачи.

В съобщение, публикувано във фейсбук страницата на MITSUBISHI MOTORS в България вчера, от Балкан Стар Мотърс заявяват, че разпространената пропагандна визия от предизборната кампания на партия "Атака" е изградена изцяло върху рекламна визия на MITSUBISHI MOTORS. "Ние от Балкан Стар Мотърс категорично се разграничаваме от каквито и да било съвместни действия с партия "Атака". Визията е публикувана на Facebook страницата на партия "Атака". За нея бяхме информирани от почитатели и клиенти на MITSUBISHI, както и от материали за случая в електронните медии", се казва в съобщението.

"Представителството на MITSUBISHI MOTORS в България и неговите дилърства в страната не са били запитвани за евентуално разрешение за ползване на рекламната визия нито от страна на партия "Атака", нито от нейни контрагенти, осъществяващи предизборната й кампания. Авторските права на изображението, което е реклама на MITSUBISHI ASX принадлежат на MMC Automotores do Brasil LTDA. В качеството си на генерален дистрибутор на марката за България ние сме длъжни и ще осведомим за случая MITSUBISHI MOTORS EUROPE", се казва още в съобщението.