Заедно сме от детската градина, играли сме на една улица, след това бяхме съученици в Батишница и после учихме в Русе - тя в Облеклото, аз в ДАШ-а, разказва за началото на любовта със съпругата си Ерхан, бащата на родените в понеделник четири бебета, които от вчера са една от главните новини в България. Двамата имат само два месеца разлика във възрастта - той е роден на 27 май, а Севи на 25 юли 1982 година.
След първото влюбване в шести клас продължили връзката си в гимназията, а след завършването се събрали да живеят заедно. Били отговорни и започнали работа. Севи се хванала в заведението „Али Баба“, което вече не съществува, а Ерхан миел коли в автомивка. В момента той се опитва да пробие с търговия, а Севи наред с работата е студентка в Русенския университет.
Вдигнали сватба през 2005 г. в Борово, на която се събрали 200 гости от двата рода.
Много я обичам - аз винаги, когато я видя, изпитвам същата любов, каквато за първи път съм усетил, сърцето ми трепери за нея, признава щастливият съпруг и вече многодетен баща.
Само проблем със забременяването преминавал от време на време като невидима призрачна сянка в голямата любов. В продължение на осем години двамата обикаляли столични клиники и специалисти, докато не стигнали до д-р Георги Стаменов в „Надежда“. Започнали лечение и стигнали до инсеминация.
Имаше седмици, в които по три пъти сме ходили до София - адски тежко както психически, така и финансово, разказва семейната си история Ерхан. Благодарност към лекарския екип на клиниката в София изпитал за първи път през февруари, когато правят първия тест за бременност.
Втората чертичка, която е най-важна, се появи, но беше бледа, затова Севи ме изстреля веднага до денонощната аптека да купя нов тест за сутрешна проба, споделя таткото.
Когато и втората чертичка се „изяснила“, двамата били на седмото небе от щастие и едновременно с това силно притеснени как ще завърши приключението „искам бебе“.
Според лекарите бебето, за което никой не предполага, че има добра компания, трябвало да се роди на 11.11., но явно съдбата е решила друго - на 09.09. При първия преглед в София действително се установила бременност, но само с един плод. Женската консултация и наблюдение се водела от д-р Александър Кунев от клиниката „Д-р Щерев“ в Русе. Той гледал корема на Севи и споделил, че всъщност бебетата са две.
Много се зарадвахме и двамата, защото това си е двойна радост, разказва Ерхан и продължава с изненадите.
Бременността не понесла добре на Севи и тя се чувствала твърде отпаднала и в постоянен дискомфорт. Приели я почти обезводнена в АГ-комплекса на болницата и там една от лекарките съобщава, че вижда три бебета - две момиченца и едно момче.
За потвърждение на тази хипотеза семейството отишло в София, където разполагат със специален апарат, за който твърдят, че е единствен в страната и дава най-точна информация за неродените още бебета. Там били категорични, че виждат две момчета и едно момиче.
Оказаха се прави и двата екипа - по две от всеки пол, но никой не позна бройката, шегува се сега таткото.
С напредването на бременността лекарите в Русе определили 13 септември за секцио и раждане. На 9 септември сутринта обаче спешно решили да пристъпят към работата по-рано, тъй като едното от бебетата имало проблеми със сърдечните тонове. Благодарение на перфектната работа на лекарите в АГ-комплекса всичко приключи успешно както за майката, така и за мъниците Бенет, Енес, Ранес и Севи.
Когато ми се обади по телефона д-р Хубчев, ако не бях седнал, щях да падна, особено след като ми каза, че са с едно повече от очакваните, казва Ерхан. След излизането от Родилното развълнуваният татко веднага отишъл да съобщи най-добрата новина в живата си на колежките и приятелките на съпругата си в магазина за домашни потреби „Марсел“.
Мислехме, че се шегува, но сълзите в очите му показваха, че е истина и е най-щастливият човек на земята, разказват Стелияна и Били от магазина. Двете са близки приятелки на Севи и не намират думи, с които да изразят радостта си.
Тя е най-добрият човек, когото познаваме - на никого не е завидяла, не е обидила, не е погледнала лошо даже, казва Били. Спомням си, когато отиде на консултация в клиниката „Д-р Щерев“ и й казаха, че са близнаци, с Ерхан се шегувахме, че не бива да ходи повече, за да не й кажат, че са тризнаци. То пък точно така стана - отиде в АГ-то, казаха й, че са три. Излязоха обаче четири. Леля много напълня, затова вероятно са станали четири, обяснила по детски племенницата на Севи Елиса.
Щастливка е не само с бебетата, а и с такъв мъж - невероятно грижовен и добър. Господ правилно е решил да им даде повече рожби, на които да дадат любов, казва колежката й Стели.
Заради липсата на жилище за семейството с очакваните три бебета приятелките й планирали да потърсят екипа на предаването „Предай нататък“ и да помолят Наталия Симеонова за съдействие пред службите. Това обаче се оказва напълно излишно след вчерашното трогателно предложение на кмета Стоилов за общинско жилище.
Нещо хубаво да се случи в тая държава, казват развълнувано момичетата от магазина.