250-метрова ограда ще бъде издигната по брега на Дунав заради започващия в четвъртък бирфест, който този път ще се проведе на крайбрежната алея под паметника на Баба Тонка. С бариерата организаторите от Русенската асоциация на хотелиерите и ресторантьорите и Общината ще се застраховат срещу вероятността някой прекалил с питиетата гражданин да реши да се разхлади в реката. За любителите на пивото ще бъдат осигурени четири тоалетни с мивка, а председателят на асоциацията Красимир Иванчев призова гражданите да пазят от замърсяване току що обновения район, за което ще им бъдат осигурени всички необходими средства.
Бирфестът стартира на 12 септември в 12,30 с детска забавна програма, каквато ще присъства всеки ден в ранните следобедни часове. За забавлението на най-малките ще бъде оборудвана детска площадка с батут, лабиринти, катерушки и др. Вечерта на откриването за гостите ще пее Райна, а програмата за следващите дни включва изпълнения на рок и поп-фолк певци, латино и народни танци и куп други забавления. За последната вечер на 17 септември е осигурен двучасов концерт на рокдинозаврите от „Сигнал“.
Бирфестът ще осигури 600 седящи места, а основният партньор „Загорка“ ще осигури 5 тона бира „Ариана“. Към неизменните кебапчета на скара ще се предлагат обаче и други питиета.