Започна орязването на надвисналите над пътните знаци в града клони. Първи „светнаха“ улиците „Плиска“ и „Доростол“, както и бул.“Липник“, по които вчера за първи ден работи бригада. „Причината за подкастрянето са честите сигнали и оплаквания от страна на шофьори, че видимостта е ограничена и табелите не се виждат“, обясни ръководителят на екипа Илия Димитров. Акцията по орязване на избуелите клони ще продължи най-вероятно до края на седмицата.
Наред с това, бригадата започна работа по премахването на опасните стари кестени в града. Кампанията за борба със старите и болни дървета започна по ул.“Стефан Стамболов“ и бул.“Придунавски“. Предстои да бъдат отрязани 6 кестена по „Борисова“. С проблемните видове по улицата всъщност бригадата за рязане на дървета работеше и миналата година.
„Вече са отстранени 7-8 кестена на „Стефан Стамболов“, а на около 40 е направена санитарна сеч. Мога да кажа, че улицата вече е готова и няма опасни видове“, обясни още Димитров. 4 изсъхнали кестена пък са отрязани от „Придунавски“. Освен по „Борисова“, премахване на 5-6 опасни дървета се планира за ул.“Плиска“ и за ул.“Баба Тонка“.
На местата, където кестените са отстранени, предстои засяването с нови видове. Това се очаква да се случи през ноември.