Със специално приложение за смартфони можем да подаваме своевременно сигнали за нарушения в изборния ден и да следим резултатите от екзит пуловете в реално време.
Приложението, предназначено за евровота на 25 май, се казва "Евроизбори 2014" има две цели: всеки, който си го е инсталирал, има възможността автоматично да подава сигнал за нередност в изборния ден; чрез него да се следят резултатите от екзит пуловете в реално време.
Приложението е напълно безплатно и без реклами, с максимална достъпност. Може да се свали от всеки със смартфон с Android или Windows Phone. В секцията за сигнал при злоупотреба може да се направи снимка на съответното нарушение, да се опише с текст и да се изпрати автоматично като сигнал. Допълнително с информативна цел е посочен и телефонът на МВР за нарушения в изборния ден.
Основната причина да създадем безвъзмездно този инструмент е да помогнем на всички, които видят нередност и искат бързо да я документират и сигнализират за нея. Надяваме се така да дадем своя принос за нормалност в изборния ден. Искаме новината за приложението да придобие максимална популярност, много хора да се възползват от функциите му и в крайна сметка да покажем на всички, че ни пука какво ще стане на изборите, посочват от екипа на mobilesoftware.bg.