Първите два епизода на музикалното шоу за таланти X factor излъчи двама русенци, на които журито даде зелена светлина за продължаване в надпреварата. Мария Илиева, Саня Армутлиева, Заки и Любо дадоха единодушно „да“ на 24-годишния Иван Радулов и с година по-малкия Драгомир Бенев.
Драго бе един от първите участници, които шоуто представи в понеделник вечерта. Още с появяването си той предизвика истински фурор сред журито, тъй като сподели, че се занимава със земеделие. Саня дори го определи като най-добре пеещият комбайнер. Всъщност чаровният младеж е нещо като доайен на музикалните състезания. Той се яви в надпреварата за първия X factor, но не пожъна успех. По-рано тази година пък изкачи първото стъпало към върха в конкурентното предава „Гласът на България“, но късметът отново не бе задълго с него. Драго нашумя със записа на химна на звездния баскетболен отбор „Дунав 8806“ по идея на един от най-големите фенове на „сините феи“ Миро Пеев. Миналото лято чаровният младеж работи 2 месеца в Кипър като имитатор на Том Джоунс, но остана разочарован от условията и се върна в Русе.
Другият русенец в шоуто Иван, който се представи с микс от две песни - „So cold“ на Smiley и „Направи ме щастлив“ на Спенс - всъщност е вокал на група W.A.T Music. А за да има винаги творческо вдъхновение, със сигурност му помага и неговата приятелка Габриела Димитрова, която миналата година се окичи с титлата Мис Русе.