„Фондацията“ пя любими хитове с призива русенци да дадат гласа си за по-добра, европейска България.

Внушават ви, че всичко е решено - не се поддавайте! - призоваха от Реформаторския блок завчера на голям концерт, който изнесоха за русенци култови музиканти от супергрупата „Фондацията“. Както се обединихме ние от „Щурците“, БТР, ФСБ, дуета „Дони и Момчил“ и „Те“, така и политиците от пет формации се обединяват в Реформаторския блок, за да дадат шанс на честните и нормално мислещи българи да отстояват националната кауза в Обединена Европа, каза Иван Лечев от ФСБ в началото на концерта.
Вас, русенци, аз няма да призовавам и да ви убеждавам колко е важно България да бъде в Европа - кой съм аз, та да призовавам Малката Виена да остане в Европа! - възкликна лидерът на ДСБ Радан Кънев, като припомни десетките първи за страната начинания, осъществени именно в Русе.
Реформаторският блок вече има своите истински врагове - тези, които доведоха България до просешка тояга и които се опитват да отклонят България от Европа и да я пренасочат към Евразия, заяви Николай Ненчев от БЗНС. Ние сме заедно, за да отвоюваме тази победа и да продължим напред, увери той.
Както „Фондацията“ бори чалгата в музиката, така и ние от Реформаторския блок сме твърдо решени да борим това продажно правителство - това чалга правителство, каза лидерът на СДС Божидар Лукарски, като обясни: „5 музиканти плюс 5 партии в РБ - това прави 10. Гласувайте с номер 10 на евроизборите в неделя!“.
Внушават ви, че всичко е решено предварително - не се поддавайте! Гласувайте сега и това със сигурност ще доведе до предсрочни избори наесен! - призова Светослав Малинов от ДСБ.  
„Реформаторският блок ще се бори за два национални приоритета в ЕП. Първо, България да стане основател на Европейския енергиен съюз, което ще намали цената на газа до 30% и ще осигури енергийна независимост от Русия. Второ, европейските средства да се насочват приоритетно към разкриване на нови работни места, защото БСП си отива от управлението, но оставя 420 хиляди безработни българи“. Това каза водачът на листата на Реформаторския блок и председател на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева под аплодисментите на събралите се на площада русенци. Първият еврокомисар на България припомни: „Оставих на музея в Русе писалката, с която подписах Договора за присъединяване на България към ЕС. Русенци ми я подариха със заръката да подпиша договора с нея и удържах на думата си, въпреки че протоколът предвиждаше всички да подпишем договора с еднакви писалки и Жан-Клод Юнкер беше приготвил и за мен една много красива официална писалка. Сега се радвам, че вие, русенци, имате личен принос към 13 млрд. лева, подписани за България в последните години“. 
„Аз винаги започвам и завършвам кампаниите си от тук. Русе винаги е искал европейски път за България“, заяви Кунева. Тя напомни, че ЕС е най-големият инвеститор за последните години в страната. Навсякъде в Русе виждам табели за проекти, изпълнени с европейски средства. Ето защо е важно да се гласува на тези избори - европейската ориентация на България съвсем не е гарантирана и опитите на БСП да доведе България до Евразийския съюз ще срещнат твърдия отпор на Реформаторския блок“, подчерта още тя.
По думите й, ни е необходима помощ отвън като държава член. През ЕП може да се подобри контролът как се харчат европейските средства, а те ще са 1000 млрд. евро до 2020 г., подчерта Кунева. Аз държа на личната отговорност и ви гарантирам, че ще ви кажа как се харчат парите в България и дали отиват при хората и бизнеса, допълни тя и подчерта, че гражданите с гласа си трябва да попречат на популисти и олигарси да станат представители на България в Европарламента.
„Всички кандидати в листата на Реформаторския блок са смели политици. Реформаторският блок печели доверието на хората и тепърва ще управлява“, заяви Меглена Кунева и предостави микрофоните на Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански, които зарадваха русенци с непреходни хитове, предизвикващи възхитата на няколко поколения ценители. 
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!