Парадът на ретро автомобилите, който се проведе в Хасково, беше в рамките на традиционните празници на Града на тополите, които приключиха снощи. На площада в центъра на града бяха изложени много „пенсионерки”-бижута, които се конкурираха в благородната надпревара. Най-различни, вече позабравени марки и цветове предизвикаха любопитството на не само на мъжете, а и на много дами. Царицата на парада беше английският „Остин”– на кмета на Хасково, Георги Иванов, който получи и голямата награда. Истинското бижу е от английския град Абингтън, произведено през 1961 година и по него няма никаква пластмаса. От този модел са произведени обще 5 096 автомобила.

И днес продължават разговорите за най-скъпите „пенсионерки”, докарани в Хасково от повечето области на България. Възхищението на зяпачите предизвикаха „Студебейкър” от 1930 година, „Бентли” от 1980 година, „Крайслер” от 1930 г. Абсолютно всичките автомобили бяха излъскани до блясък, двигателите им – чисти като в аптека.

От всичките 52 ретро автомобила награди получиха 7 ветерани. Но удоволствието да се наблюдава такава феерия от цветове, блясък и красота, не може да се забрави.