От днес в магазините на VIVACOM могат да бъдат намерени смарт устройствата за носене: Samsung Gear 2 Neo и Samsung Gear Fit. Samsung Gear Fit е предназначен за потребители, които са физически активни и обичат да спортуват. Устройствата работят с операционна система Tizen OS, която дава възможност за свързаност с повечето модели Samsung GALAXY.

Samsung Gear 2 Neo и Samsung Gear Fit предлагат повече възможности за свобода и контрол в напрегнатото ежедневие. Samsung Gear 2 Neo позволява водене на разговори и получаване на съобщения по всяко време и в движение, а Gear Fit помага за проследяване на физическата активност. Приложението WatchON и вграденият IrLED сензор, с които е снабден Gear 2 Neo, предоставят възможност за управление на телевизор или сет топ бокс. И двете устройства са водо- и прахоустойчиви. 

Gear Fit има 1.84ꞋꞋ Super AMOLED дисплей с резолюция 432x128 пиксела. Изключително удобен за преглеждане на съобщения и електронна поща. В същото време той информира за постъпилите обаждания. Gear Fit може да бъде личен фитнес треньор в реално време. Устройството тежи само 27 грама и е снабдено със сензор за измерване на сърдечен пулс и акселерометър. Потребителите могат да съставят собствена система от упражнения и да следят пулса си и други показатели по време на своята тренировка.

Samsung Gear 2 Neo има 1.63ꞋꞋ екран, на който също така бързо и лесно може да се отговаря на съобщения с готов шаблон. Бързата работа на устройството е подсигурена от двуядрения процесор Exynos (0.80-1.00 GHz). Смарт устройството е малко, тежи само 55 грама, но разполага с жироскоп, микрофон и високоговорител.

С офертата за лоялни клиенти на VIVACOM, Samsung Gear 2 Neo и Samsung Gear Fit могат да бъдат закупени за 339.90лв.